Na tweeëndertig jaar aan het roer te hebben gestaan van het Brugse restaurant ‘T Huidevettershuis, gaf zaakvoerder Tillo Declercq de fakkel door aan een jongere garde. Voor een vlotte overname van zijn gerenommeerde horecazaak, rekende hij op Yves Cellier, vastgoedmakelaar bij Turner en verantwoordelijke voor overnames van handelszaken en horeca.
Zorgeloze zoektocht
In mei 2017 nam Brugse horeca-uitbater Tillo Declercq het besluit om een overnemer te zoeken voor ‘T Huidevettershuis: “Het was tijd voor een nieuwe generatie, dus klopte ik aan bij Yves Cellier van Turner. Een overname gaat immers verder dan een nieuwe huurder voor het pand zoeken. Na het verzamelen van de nodige cijfers en bedrijfsinformatie, bepaalde Turner een realistische prijs. Hierbij hielden ze rekening met de ligging, de inrichting, het cliënteel en de toekomstmogelijkheden van de zaak. Verder namen ze ook de publiciteit voor hun rekening en keken ze de solvabiliteit van kandidaat-overnemers na. Zo kon ik ondertussen zonder zorgen aandacht schenken aan mijn andere zaak, De Visscherie.”
Makelaar als neutrale tussenpersoon
“Al vrij snel had ik een kennismakingsgesprek met een geschikte overnemer”, vervolgt Tillo. “Vanaf toen ging alles heel snel: op één september, zo’n vier maanden na mijn besluit, had het ‘T Huidevettershuis een nieuwe zaakvoerder. Dankzij de ervaren begeleiding van Turner verliepen de onderhandelingen tussen alle partijen behoorlijk vlot. Zo zorgde onze contactpersoon ervoor dat de nieuwe huurder op de hoogte was van potentiële risico’s en dat er goede afspraken waren met de eigenaar van het pand. Deze transparante aanpak neemt eventuele ongerustheden weg. En hun neutrale positie ontzenuwt het gebeuren rond een overname. Of ik het andere ondernemers zou aanraden? Zonder twijfel
Ingezonden artikel TURNER